24.4.2012

Paluu kotiin.

Menin illalla klo 22.30 käymään tulevassa kodissani, huomasin terassilla (jota ei vielä ole) ovikellon ja painoin sitä. Ovikellossa luki "Friedland". Kukaan ei tullut avaamaan, joten aukaisin oven ja astuin sisälle. Ovenpielestä painoin siihen ilmestynyttä katkaisijaa, ja ulkovalo syttyi päälle. Sen jälkeen löysin toisen katkaisijan, josta eteisen kattohalogeenit syttyivät palamaan. Kuljin ympäri taloa ja sytyttelin valoja ja ihmettelin ettei enää tarvitse raahata jatkojohtoa mukana.

Saunan kattoon oli ilmestynyt 9 tunnelmallista lediä.

Kaikki kylpyhuonekalusteet, kuten suihkut, wc-pytyt ja lavuaarit oli asennettu ja vesi juoksi iloisesti.

Tuli pitkän työpäivän jälkeen hyvä fiilis, kun ehti poikkeamaan kotona!
Saunan pääse "naksauttamaan" kodinhoitohuoneesta. Myös ajastustoimintoja löytyy. Pitää opetella käyttämään tuota tietokonetta myöhemmin.Voi olla mahdollista, että tunnelma ei tästä kuvasta välity, mutta tulkaapa joutessanne saunomaan, kunhan saadaan kiviä kiukaaseen!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta näyttää! Ja laadukkaalta :) Miten paljon itse piti osallistua muten kuin valitsemalla sisustusmateriaalit? tavaran vastaanotto? siivous? Kuinka usein täytyy tilaajan rakennuksilla pyöriä? Mietin vain, että miten onnistuu Sievitalon rakennuttaminen toiselle paikkakunnalle, kun kiireet ja työ vievät paljon aikaa toisaalla..

Innostunut amatöörirakentaja kirjoitti...

Sanotaan näin, että pihan siivous helpottuu, jos ottaa viisaana roskalavan heti rakennusprojektin alkuvaiheessa. Minä en sitä tehnyt :)

Muuten tavaran vastaanottoa on lähinnä loppuvaiheessa, takkaelementit kannoimme tunnissa sisälle, samoin keittiökalusteet. Yhteensä niihin menee muutamia tunteja. Jos sanoisin, että rakennusaikana menee n. 20 tuntia, niin en ainakaan omalla kohdallani paljoa valehtele. Lumityöt ehkä siihen vielä päälle.

Mulla on mennyt viikkoja, etten ole rakennukselle ehtinyt. Kyllä ne asentajat soittelee jos on kysymyksiä :) Joulunaikaan olin 3 viikkoa ulkomailla, ja hyvin pärjäsivät ilman minua. Sikäli uskon, että toiselle paikkakunnallekin pystyy muuttovalmiin rakennuttamaan.